Tržišna kapitalizacija kriptovaluta probila vrijednost od $1 bilijun

                                                                                                                                                                                                      Foto: Unsplash

Tržišna kapitalizacija je u 19:00 ET u utorak, 6. siječnja, prvi puta prošla vrijednost od bilijun dolara zahvaljujući novom ATH bitcoina, ali i pratećem rastu ostalih altcoina

 

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta dosegnula je vrijednost od bilijun dolara (engl. trillion) prvi puta u 19:00 ET u utorak 6. siječnja, a bitcoin i ether nemaju namjere stati sa svojim rastom. Bitcoinova vrijednost je nakratko porasla na $37.000 otprilike u isto vrijeme te je tako dosegnuo novi rekord.

Tržišna kapitalizacija kriptovaluta probila vrijednost od $1 bilijun

CoinMarketCap

 

Mjereno tržišnom kapitalizacijom, kripto imovina gotovo se udvostručila tijekom posljednjih mjesec dana jer je bitcoin (BTC) dosegnuo nove vrhunce (All-Time-High – ATH), dok je ether (ETH) prvi put u tri godine dosegnuo svoj vrhunac od $1100. Zajedno, obje kriptovalute čine otprilike dvije trećine ukupnog tržišta.

Naime, tržišna kapitalizacija doživjela je procvat samo nekoliko dana nakon što je tržište premašilo one maksimume iz 2017/18. godine. Prisjetimo se, početkom 2018. g. tržišna kapitalizacija dosegla je vrijednost oko 830 milijardi dolara, prema CoinMarketCapu.

U to su vrijeme altcoinovi dosegli vrhunac od otprilike 547 milijardi dolara nakon što se bitcoin povukao s najviših razina u prosincu 2017. godine. Tržište altcoinova trenutno vrijedi manje od polovine tog ukupnog broja, što dodatno naglašava trenutnu dominaciju bitcoina.

Mnogi kripto zaljubljenici, ali i analitičari predviđaju „bikovsku“ 2021. godinu za bitcoin i altcoinove. Za svoj optimizam navode rastuću institucionalnu potražnju za BTC-om. Hoće li tome uistinu biti tako? Preostaje nam samo da budno pratimo kretanje kriptovaluta.

To možete učiniti na ovoj web-stranici te putem brokera digitalne imovine i kriptovaluta budite uvijek informirani o kretanju cijena, ali i o svim aktualnim novostima na tržištu kriptovaluta.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima