Tesla kupio bitcoin u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara

                                                                                                                                                                                                      Foto: Daily Express

Tesla kupio bitcoin u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, a iz tvrtke su rekli da planiraju prihvatiti crypto kao način plaćanja za svoje proizvode. Nakon te vijesti bitcoin je doslovno eksplodirao i trenutno se kreće oko 44 tisuće dolara, a upravo je izvršni direktor Tesle Elon Musk zaslužan za povećanje cijena kriptovaluta, uključujući bitcoin, putem svojih poruka na Twitteru.

U podnošenju prijave Komisiji za vrijednosne papire, tvrtka je rekla da je kupila bitcoin zbog veće fleksibilnosti te kako bi se dodatno diverzificirala i maksimizirala zarada. Iz Tesle su također rekli da će početi prihvaćati plaćanja u bitcoinu za svoje proizvode, što bi Teslu učinilo prvim velikim proizvođačem automobila koji je to učinio.

Teslina investicija u bitcoin predstavlja ulaganje značajnog postotka njihove gotovine. Poduzeće je imalo više od 19 milijardi dolara gotovine i ekvivalenata gotovini na raspolaganju krajem 2020. godine, prema najnovijem izvještaju.

Posljednjih tjedana ponašanje i komentari izvršnog direktora Elona Muska na Twitteru pokrenuli su razne rasprave i razmišljanja, a upravo je i on zaslužan za povećanje cijena kriptovaluta poput bitcoina i dogecoina, objavljivanjem pozitivnih poruka koje su potaknule veći broj ljudi na kupnju digitalnih valuta.

Prije dva tjedna, milijarder u čijem je vlasništvu Tesla, dodao je hashtag #bitcoin na svoj Twitter profil i tim potezom potaknuo da se cijena kriptovalute nakratko podigne za čak 20%. Dva dana kasnije na društvenoj internetskoj stranici za chat Clubhouse rekao je:

  • U ovom trenutku mislim da je bitcoin dobra stvar, a ja sam pristalica bitcoina.

Cijena bitcoina porasla je na novi maksimum u ponedjeljak nakon Tesline objave, dotaknuvši cijenu od najmanje 44,200 američkih dolara. Tesline dionice porasle su više od 2,5% u pretprodaji. No, Tesla je upozorio ulagače na volatilnost cijene bitcoina.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima