Sve veći interes vlade za blockchain u poljoprivrednom sektoru

                                                                                                                                                                                                      Foto: Unsplash

Startup Agri10x sklopio je partnerstvo s indijskom vladom kako bi povećao prihod indijskih poljoprivrednika uz pomoć svoje blockchain platforme

 

Blockchain agrotehnološki startup Agri10x sklopio je partnerstvo s indijskom vladom kako bi poljoprivrednicima pomogao da prodaju svoje proizvode izravno kupcima.

Prema izvješću koje je objavio lokalni newsletter, Agri10x će dobiti pristup pola milijuna zajedničkih uslužnih centara povezanih s vladom i pomoći poljoprivrednicima u ruralnim područjima da se registriraju na platformi Agri10x.

 

Indijska poljoprivredna industrija ima ogroman prostor za poboljšanja

U izvješću o prodaji hrane koju su proizveli indijski poljoprivrednici navodi se da se između 69% i 73% proizvoda koji preostane poljoprivrednicima prodaje ispod minimalne cijene. Zbog neuspjeha vladinih agencija da dosegnu poljoprivrednike, prisiljeni su prodati ostatke posrednicima uz gotovo nikakvu zaradu.

Izvršni direktor Agri10x rekao je u izjavi da će njihova platforma ukloniti posrednike i izravno povezati poljoprivrednike s kupcima:

  • Naš je cilj povezati lokalne poljoprivrednike s globalnim kupcima, što će ne samo povećati razinu prihoda već će i masovno povećati zaposlenost u poljoprivrednoj industriji.

 

Uzimajući u obzir sadašnje stanje indijskih poljoprivrednika i ako Agri10x uspije ispuniti svoje obećanje o povezivanju poljoprivrednika širom Indije s lokalnim i globalnim kupcima, to može rezultirati povećanjem prihoda za  poljoprivrednike.

Šef odjela izjavio je da će Agri10x svoje usluge proširiti i na nacionalnu razinu te da namjeravaju na svojoj platformi dodati više od 3 milijuna poljoprivrednika do kraja ove godine.

 

Sve veći interes vlade za blockchain u poljoprivrednom sektoru

I indijska država i središnje vlade aktivno traže načine kako unaprijediti poljoprivredu uz pomoć blockchain tehnologije.

U kolovozu 2019. jedan je medij izvijestio da druga najveća indijska država Maharashtra planira koristiti blockchain u lancu opskrbe i poljoprivrednom marketingu, dok je u ožujku indijsko Ministarstvo trgovine i industrije objavilo da je indijski Coffee Board pokrenuo blockchain pilot-projekt e-tržišta kako bi integrirao poljoprivrednike kave s tržištima.

 

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima