Sve što trebate znati o Axie Infinityju

 

 

                                                                                                                                                                                                      Foto: Freepik

Igre na blockchainu trenutno doživljavaju značajan rast popularnosti, a jedan od razloga je mogućnost zarađivanja dok se igrate tzv. „play-to-earn“ model igara. Play-to-earn je model u kojem korisnici mogu zarađivati kriptovalute dok se igraju.

Axie Infinity je jedna od najpopularnijih „play-to earn“ igara u kripto svijetu. Inspirirana je vrlo uspješnim igrama kao što su Pokemon i Tamagotchi. Igrači mogu skupljati, uzgajati, boriti se, pa čak i trgovati stvorenjima koja se temelje na tokenima, a koja se zovu Axies. Svaki Axie jedinstven je nezamjenjivi token (NFT) koji ima svoje karakteristike poput brzine, snage ili moći i mogu se uzgajati za proizvodnju drugih Axieja. Njima se isto može trgovati putem P2P Axie tržišta. 

Izvorna kriptovaluta protokola je Axie Infinity Shards (AXS) i koristi se za sudjelovanje u upravljanju igrom. U igri se koristi i Small Love Potion (SLP) kriptovaluta (Mali ljubavni napitak), a koja se zarađuje igranjem igre. To je ERC-20 token i može se koristiti za uzgoj novih Axi-ja. Igrači mogu skupljati SLP tijekom igre te na taj način zaraditi. Ukupno će biti 270 milijuna AXS tokena, a trenutno se nalazi na 42. mjestu s tržišnom kapitalizacijom od 4 milijarde USD.

Jedna od ključnih osobina Axie Infinityja je da programeri igara sudjeluju u izgradnji zajednice igrača koji će pridonijeti u upravljanju i pružanjem sadržaja. Na taj način sami igrači imaju utjecaj na daljnji razvoj igre Axie Infinity.

Play-to-earn model postaje održiv poslovni model koji omogućuje i programerima igara i samim igračima da unovče vrijeme koje provedu  u aktivnostima u kojima  uživaju.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima