Raste popularnost bitcoin bankomata diljem svijeta

 

                                                                                                                                                                                                      Foto: Cryptoslate

Broj bitcoin bankomata porastao je za 70%; samo prošle godine postavljeno je preko 3 100 „kriptomata“ diljem svijeta

 

Broj bitcoin bankomata diljem svijeta znatno je porastao tijekom prošle godine, kada je postavljeno preko 3 100 „kriptomata“ diljem svijeta, što upućuje na sve veći interes za kriptovalute.

 

Popularnost kriptomata je u porastu

 

Budući da potražnja za ovom vrstom imovine i dalje raste, bitcoin bankomati, poznati i kao BTM, polako, ali sigurno pojavljuju se svugdje u svijetu. Podaci otkrivaju da je tijekom protekle godine broj „kriptomata“ u svijetu porastao preko 70 posto.

Dosada je postavljeno više od 7 600 „kriptomata“ diljem svijeta, koji pružaju potrošačima jednostavan način kupnje i prodaje njihovih bitcoina.

Čak je i Nigerija, o čemu smo pisali ranije, postavila svoj prvi bitcoin bankomat prošlog mjeseca kao odgovor na sve veće zanimanje i prihvaćanje blockchain tehnologije u zemlji. Blockstale BTM, poduzeće koje stoji iza bankomata za prodaju bitcoina u afričkoj državi, želi distribuirati još 30 novih BTM-ova diljem zemlje, a sve kako bi Nigerija postala afrička država s najvećim brojem BTM-ova.

 

SAD predvodi na ljestvici

 

I dok na Afriku opada tek manje od 1 posto svih BTM-ova postavljenih po svijetu, zapad nastavlja voditi na ljestvici s više od 80 posto postavljenih „kriptomata“.

SAD ima više od  5 000 postavljenih bitcoin bankomata diljem zemlje, a mnogi operateri prijavljuju značajno povećanje broja transakcija, što znači da ih u tome nije spriječio ni koronavirus, a ni karantena.

Tijekom vremena bitcoin bankomati su osjetili rast popularnosti, a ona je na neki način povezana i s Google pretragama u kojima se najčešće našao bitcoin, što nas dovodi do jasne slike o sve većoj potražnji za vodećom kriptovalutom.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima