PayPal će omogućiti korisnicima kupnju kriptovaluta

                                                                                                                                                                                                      Foto: Cryptoslate

PayPal, gigant digitalnog plaćanja težak 236 milijardi dolara, omogućit će korisnicima kupnju i prodaju kriptovaluta. Vijest je lansirala bitcoin na najviše cijene ove godine, a tako će i ostale kriptovalute biti dostupnije još široj populaciji zainteresiranih. Bitcoin je u posljednjih pet dana porastao za 10%.

U intervjuu za Reuters, predsjednik i izvršni direktor PayPala Dan Schulman rekao je:

  • Radimo sa središnjim bankama i razmišljamo o svim oblicima digitalnih valuta i o tome kako bi PayPal mogao odigrati svoju ulogu u tome.

 

Potez PayPala mogao bi utjecati na mainstream usvajanje bitcoina

Direktori u industrijama, posebno Ari Paul iz BlockTower Capitala, predvidjeli su da će PayPal najaviti podršku za bitcoin do kraja godine.

Naime, 9. listopada, nedugo nakon što je Square objavio da je investirao 1% svoje imovine u bitcoin, Paul je napisao:

  • Vijest iz Squarea je izvrsna, ali PayPal ima deset puta više korisnika. Mislim da će PayPal najaviti podršku za BTC do kraja godine.

Vijesti o PayPalu da će potencijalno podržavati kriptovalute kruže još od početka 2020., a u lipnju je Coindesk izvijestio da PayPal i Venmo planiraju pokrenuti kupnju i prodaju kriptovaluta. No od tada se i dalje čekao trenutak kada će PayPal napokon to i omogućiti.

PayPal ima preko 346 milijuna korisnika, kako je navedeno u njegovom izvješću iz drugog kvartala. Podrška za kripto-imovinu jedne od najvećih tvrtki za digitalna plaćanja mogla bi potaknuti usvajanje bitcoina, kao i drugih kriptovaluta.

U službenoj izjavi koju je objavio PayPal, Schulman je rekao:

  • Naš globalni doseg, stručnost u digitalnom plaćanju, obostrana mreža i rigorozne kontrole sigurnosti i usklađenosti pružaju nam priliku i odgovornost da olakšamo razumijevanje i interoperabilnost ovih novih instrumenata razmjene. Željni smo surađivati sa središnjim bankama i regulatorima širom svijeta kako bismo pružili našu podršku i značajno doprinijeli oblikovanju uloge koju će digitalne valute igrati u budućnosti globalnih financija i trgovine.

PayPal je dobio uvjetnu dozvolu BitLicense Državnog odjela za financijske usluge države New York. Korisnicima bi tako omogućio kupnju bitcoina, litecoina, bitcoin casha i ethera.

Bitcoin, koji predvodi na listi kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji, porastao je za 5,73% u posljednja 24 sata te njegova cijena u trenutku pisanja ovoga članka iznosi $12.858,84.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima