Odobren prvi bitcoin ETF u Kanadi

                                                                                                                                                                                                      Foto: Unsplash

Odobrenje ga čini prvim sjevernoameričkim bitcoin ETF-om.

U Kanadi je odobren bitcoin ETF investicijske tvrtke Accelerate Financial Technologies.

To ga čini prvim službeno odobrenim bitcoin ETF-om u Sjevernoj Americi nakon što je Komisija za vrijednosne papire u Ontariju dala zeleno svjetlo za institucionalni proizvod.

Naime, Accelerate Financial Technologies podnio je zahtjev i dobio 2. veljače odobrenje kanadskog regulatora vrijednosnih papira za preliminarni prospekt vezan za Accelerate Bitcoin ETF (ABTC), a dokument odluke odobren je u četvrtak, 11. veljače, i obuhvaća sljedeća područja: Britanska Kolumbija, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Quebec, New Brunswick, Nova Škotska, Otok Princa Edwarda, Newfoundland i Labrador, sjeverozapadni teritoriji, Yukon i Nunavut.

Iz firme su izjavili da će fond nuditi udjele denominirane u američkim i kanadskim dolarima uz naknadu za upravljanje od 0,7%, dodajući da se prijavio za uvrštavanje ABTC udjela na burzu u Torontu.

Osnivač i izvršni direktor tvrtke Accelerate Julian Klymochko rekao je:

  • Bitcoin je jedna od najuspješnijih klasa imovine na jednogodišnjoj, trogodišnjoj, petogodišnjoj i desetogodišnjoj osnovi (…). S obzirom na povijesne rezultate i budući potencijal bitcoina, zajedno sa svojstvima diverzifikacije portfelja, radujemo se što ćemo investitorima ponuditi izloženost klasi imovine u jednostavnom i jeftinom ETF-u.

Tvrtka nudi i niz drugih ETF-ova, uključujući nedavno pokrenut ETF OneChoice Alternative Portfolio, koji je prvi fond u zemlji koji pruža pojedinačnu izloženost za više alternativnih klasa imovine i investicijskih strategija, uključujući bitcoin, zlato, arbitražu i privatni kredit.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima