NOVI OBLIK ŽIVOTA – Austrijski telekomunikacijski gigant prihvaća plaćanja u kriptovalutama

                                                                                                                                                                        Photo: de.wikipedia.org
Jedan od najvećih austrijskih mobilnih operatera planira prihvatiti plaćanja u kriptovalutama na određenim prodajnim mjestima.

Osnovan 1881. godine, A1, pružatelj usluga za oko 5,1 milijuna od trenutačnih 6,2 milijuna austrijskih korisnika mobilnih telefona i 2,1 milijuna fiksnih linija diljem Austrije, testira plaćanje kriptovalutama na prodajnim mjestima u Austriji. Prema izvješću austrijskih novina Futurezone – korisnici će moći platiti dashom, etherom, litecoinom, stellarom i XRP-om.

Usto, pilot-program također će do kraja kolovoza omogućiti plaćanja putem Alipaya i WeChat Paya. Futurezone je također dao popis sedam početnih lokacija na kojima se prihvaćaju plaćanja u kriptovalutama diljem Austrije.

„Novac je zastarjeli model”, rekao je šef poslovnog marketinga u A1 Markus Schreiber. „S našim pilot-projektom u trgovinama A1 testirat ćemo potražnju i prihvatljivost kriptovalute u Austriji.“

Prema izvorima, A1 sklopio je partnerstvo s poduzećima koja nude bankarska rješenja – Salamantex, Ingenico i Concardis.

Osim toga, A1 je za Futurezone rekao da opcija plaćanja u kriptovalutama nije namijenjena  samo lokalnim stanovnicima Austrije već je sve više usmjerena i na turiste.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima