Nova ekonomska kriza, kakva?

 

 

                                                                                                                                                                                                      Foto: Unsplash, Canva

Korona, inflacija, rast cijena hrane, rat u Ukrajini – sve su to rizici koji prijete svjetskoj ekonomiji.

U 2020. godini korona je svjetsku ekonomiju bacila na koljena, dok je u 2021. zabilježen određen rast, no uz njega je stigla i inflacija, a još jedan veliki problem je usporavanje dobavnih pravaca zbog čega su police mnogih trgovina ostale prazne. Dodatan udarac zadao je i rat u Ukrajini.

Povijesno gledano, glad najbolje potiče nemire. Kombinacija efekata pandemije koronavirusa i vremenske prilike pogurali su cijene hrane gotovo na rekordnu razinu, a mogle bi nastaviti rasti.

Krize i ratovi mijenjaju mnogo toga, ponekad sve. Nakon Drugog svjetskog rata nastao je novi svjetski poredak, ali i institucije poput Ujedinjenih naroda, koje bi trebale spriječiti da se jedan takav razoran rat nikada više ne ponovi. Nakon globalne financijske krize države su pojačale kontrolu banaka i nadzorne organe. Tijekom korona krize konačno smo naučili cijeniti prednosti digitalizacije koja nam je omogućila rad od kuće.

Možemo li govoriti o početku krize? Hoće li do nje doći? Kako se s njom nositi i još mnogo toga, možete saznati od naših stručnjakinja koje će podijeliti svoje iskustvo vezano uz ekonomsko područje. Pridružite nam se 02. lipnja u 14h na 20. besplatnom FIMA webinaru pod nazivom „Nova ekonomska kriza, kakva?“

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme prijavom putem poveznice.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima