Morgan Stanley omogućuje svojim klijentima ulaganje u bitcoin uz posebne uvjete

 

                                                                                                                                                                                                      Foto: Coindesk

Javno prihvaćanje bitcoina nastavlja rasti, što potvrđuje i činjenica da Morgan Stanley pruža uslugu usmjerenu na tržište kriptovaluta.

 Čini se da je američka multinacionalna investicijska banka i poduzeće za financijske usluge Morgan Stanley dalo bitcoinu zeleno svjetlo. Na temelju najnovijih podataka koje je iznio CNBC, Morgan Stanley će klijentima omogućiti pristup ulaganja u bitcoin (BTC), no samo pod određenim uvjetima.

„Jedna od najvećih investicijskih banka koja pod svojim upravljanjem ima imovinu tešku oko 4 bilijuna dolara u srijedu je internim memorandumom obavijestila svoje financijske savjetnike da će omogućiti klijentima pristup trima fondovima s kojima se može ući u vlasništvo nad bitcoinima, tvrde izvori, ”CNBC je izvijestio u srijedu. Prema izvorima, ova će se mogućnost otvoriti u travnju.

Raste interes velikih institucija

Interes mainstream financijskih institucija za bitcoinom znatno je porasla tijekom posljednjih godinu dana s poduzećima kao što su MicroStrategy, Tesla i Square koja kupuju sve veće količine BTC-a.

Morgan Stanley nije hito zaostajati za tim trendom. Njegovi klijenti moći će uložiti u bitcoin putem Galaxy Digital’s Bitcoin Fund LP , Institutional Bitcoin Fund LP i FS Investments’ FS NYDIG Select Fund, iako je alokacija u ovu digitalnu imovinu ograničena na 2,5% ukupnog bogatstva svakog klijenta.

Klijenti također moraju imati status kvalificiranog ulagatelja, držati imovinu u Morgan Stanleyju u vrijednosti od dva milijuna dolara ili više i imati određenu povijest računa. Taj se minimum podiže na pet milijuna dolara za  investicijska poduzeća. Svaki fond također ima minimalne iznose za ulaganje, napomenuo je CNBC.

Nemoguće je ne uočiti izuzetni napredak BTC-a od njegovog osnutka 2009. godine do danas. Naime, on je povećao svoju vrijednost na više od $60 000 te je na neki način stekao status široko prihvaćene održive investicije. Osim toga, njegova ukupna tržišna kapitalizacija veća je i od brojnih istaknutih poduzeća, a ona je nedavno premašila granicu od 1 bilijun dolara.

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima