MicroStrategy postaje prva američka kompanija koja svojim direktorima isplaćuje plaću u bitcoinu (BTC)

 

                                                                                                                                                                                                      Foto: journal.bitcoinreserve

MicroStrategy, poduzeće koje nudi softverska rješenja, bilo je prvo veliko poduzeće koje je počelo kupovati bitcoine, a sada je otišlo i korak dalje. Upravi poduzeća će isplaćivati plaću u bitcoinima, rekao je izvršni direktor Michael Saylor u objavi na Twitteru.

“Upravni odbor MicroStrategyja sada će primati plaću u bitcoinu”, navodi se u objavi. Upravni odbor čini stručni tim čija je uloga da zastupaju i štite interese dioničara i upravljaju korporativnim nadzorom.

MicroStrategy nastavlja iznenađivati svojim potezima

Upravni odbor MicroStrategyja čini ukupno pet direktora, uključujući Saylora. To su Stephen Graham, Jarrod M. Patten, Carl J. Rickertsen i Leslie Rechan.

U prijavi Američkoj komisiji za vrijednosne papire (SEC), MicroStrategy je pojasnio kako će se direktorima isplaćivati naknade u bitcoinu.

  • Ubuduće će direktori koji nisu zaposlenici primati sve naknade za svoje usluge u Odboru u bitcoinima umjesto u gotovini”, navodi se u prijavi.

Iz MicroStrategyja su dodali da su se za to odlučili je bitcoin služi kao skladište vrijednosti i nije vezan za suverenu monetarnu politiku.

Ovaj potez je ključan jer je s time MicroStrategy postalo prvo poduzeće u SAD-u koje se odlučilo  plaćati svoje direktore u bitcoinima umjesto u fiat novcu. No MicroStrategy nije samo u tome pionir. Prisjetimo se, MicroStrategy Inc je počeo biti glavni zagovornik bitcoina još prošlog kolovoza kada je odlučio uložiti svoja sredstva u BTC (trenutno poduzeće posjeduje 90.000 BTC).  Od tada, tvrtka nastavlja ulagati u bitcoin, a njemu i dalje raste vrijednost.

Do danas je MicroStrategy uložio više od 5 milijardi dolara u BTC, a najnoviju kupnju obavili su 5. travnja. Druge vodeće kompanije poput Tesla i Square Inc. slijedile su Microstrategy i uložile ogromne iznose iz svojih novčanih rezervi za kupnju BTC-a.

Najnovija odluka MicroStrategyja o isplati plaća u BTC-u dolazi u trenutku kada se BTC vinuo iznad 60 tisuća USD i približio svojem maksimumu tijekom vikenda.

Hoće li i druga poduzeća slijediti MicroStrategy i njegov potez? To ćemo tek vidjeti. Bilo kako bilo, kriptotržište se zahuktalo.

 

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima