H&M će koristiti blockchain tehnologiju kako bi pružio podatke o svojim proizvodima?

                                                                                                                                                                                                      Foto: Unsplash

Blockchain platforma za praćenje opskrbnog lanca VeChain pokrenula novo partnerstvo s modnom markom H&M

 

Navodno je Cos, luksuzna podružnica modne marke H&M, sklopila partnerstvo s blockchain platformom VeChain kako bi korisnicima pružila detaljne podatke o svojim proizvodima.

I dok se čeka službena potvrda H&M-a, glavni investitor VeChaina već nagađa kako će se suradnja dvaju poduzeća proširiti.

 

Izvršni direktor VeChaina otkrio novi projekt s „modnim brendom“

Izvršni direktor VeChaina, blockchain platforme za upravljanje opskrbnim lancem, otkrio je da poduzeće radi na novom projektu s „modnim brendom“ s kojim su prethodno sklopili partnerstvu i nadodao da je „više od 4000 proizvoda praćeno“ pomoću „MyStory“ platforme za praćenje koju pokreće VeChain.

 

Nije trebalo dugo, pa su se pojavile spekulacije da je taj partner H&M jer je VeChainova platforma korištena za provjeru organske proizvodnje koju podupire podružnica H&M-a, Arket. No ubrzo je jedna medijska platforma uspjela identificirati H&M-ovu podružnicu Cos kao najvjerojatnijeg partnera. Otkako je osnovan 2007. godine u Londonu, Cos se proširio i sada obuhvaća 290 fizičkih trgovina.

 

Blockchain u svijetu mode od 2019.

Ovo nije jedini slučaj da blockchain tehnologija ulazi u svijet mode. Naime, blockchain platforma ConsenSys je 2019. pokrenula zajedničku platformu u partnerstvu s Microsoftom i francuskim koncernom luksuzne robe LMVH radi provjere autentičnosti i etike visoke mode, uključujući brandove Louis Vuitton i Parfums Christian Dior.

 

Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima