Bitcoin stiže na Wall Street: S&P Dow Jones lansirat će kripto indekse u 2021. godini

                                                                                                                                                                                                      Foto: Cointelegraph

U najnovijem velikom potezu tradicionalnih financija da uključe kriptovalute, 550 coinova pojavit će se u novim indeksima počevši od sljedeće godine.

Potvrđeno je da će S&P Dow Jones Indices – zajedničko ulaganje S&P Globala, CME Grupe i News Corpa – debitirati na indeksima kriptovaluta 2021. godine.

U priopćenju za tisak u četvrtak, S&P DJI opisuje bitcoin (BTC) i altcoinove kao “klasu imovine u nastajanju”.

 

Bitcoin i altcoinovi na Wall Streetu

Tvrtka će se udružiti s poduzećem Lukka, američkim blockchain pružateljem usluga, kako bi lansirala indekse koji će pokrivati prijavljenih 550 kriptovaluta.

  • Budući da digitalna imovina poput kriptovaluta postaje klasa imovine koja se brzo razvija, pravo je vrijeme za neovisna, pouzdana i „user-friendly“ mjerila – navodi Peter Roffman, voditelj globalnih inovacija i strategija u S&P DJI.

Ovaj potez označava najnovije zalaganje Wall Streeta da prihvati bitcoin i druge digitalne valute, naglašavajući interes institucionalne sfere.

  • Naša suradnja sa S&P DJI još je jedna prekretnica koja premošćuje jaz između ekosustava kripto-imovine i tradicionalnih financijskih usluga – dodao je Robert Materazzi, izvršni direktor poduzeća Lukka.

Te iznio zaključak:

  • U industriji koja brzo sazrijeva najvažnije je raditi prema institucionalnim standardima, pogotovo kada radite s visoko cijenjenim brandovima poput S&P DJI. Lukka je oduševljen što pomaže u pokretanju inovacija u suradnji sa S&P DJI.
Posjetite Mjenjačnicu kriptovaluta

  • brza i izravna konverzija kriptovaluta za fiat valute i obrnuto
  • jednostavna i kvalitetna usluga prema standardima FIMA brenda
  • povjerenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu i rezultatima