Mycelium wallet

Mycelium wallet

1. Preuzmite Mycelium Wallet s Google Play Storea ili IOS Appstorea na svoj mobilni uređaj. Nakon što otvorite aplikaciju, pojavit će se pitanje (v. screenshot). Ukoliko već imate otvoreni novčanik (na starom mobilnom uređaju), kliknite ”Restore Backup”. Želite li kreirati novi, kliknite na ”Create New”.

2. Ukoliko ste odlučili kreirati novi novčanik, kliknite gore u desnom kutu tri točkice i u silaznom izborniku odaberite ”Backup”.

3. U sljedećem ćete koraku morati zapisati 12 riječi koje vam služe za „Backup“ (v. 1. korak Restore Backup). Nakon što ste ih zapisali, morat ćete ih ponovno utipkati. Zatim ćete odabrati PIN koji vam služi za ulazak u novčanik.

4. Nakon što ste prošli ”Backup” proces, pokazat će se vaš ”Balance”, stanje bitcoina koje posjedujete. Ispod ”Account 1” piše vaša adresa novčanika na koju vam se mogu slati bitcoini, a desno je QR kod te adrese. ”Account 1” piše ukoliko imate više računa s kojima možete upravljati u ”Accounts”. Za primanje bitcoina kliknite ”Receive”.

5. Pošiljatelju pošaljite svoju adresu novčanika tako da on skenira vaš QR kod ili ju kopirajte klikom na ”Copy to Clipboard” te ju zalijepite na željeno polje.

6. U ”Transactions” izborniku vidjet ćete ispis svih vaših transakcija.

7. Nakon što primite bitcoin, na Balanceu će vam se promijeniti stanje, u našem slučaju 0.001 BTC-a. Ukoliko želite slati bitcoine, kliknite ”Send”.

8. Upišite koliko bitcoina želite poslati, a ukoliko želite poslati sve što imate, kliknite na ”Max”. ”Spendable” prikazuje koliko maksimalno možete slati, a ako ste primijetili da je manje od naših 0.001 BTC-a, to je zato što je umanjeno za proviziju rudarima (minerima).

9. Da biste poslali BTC-e morate upisati adresu novčanika primatelja.

a. ”Scan QR Code” – skenirajte QR kod primateljeve adrese
b. ”Clipboard” – ako ste prije njegovu adresu kopirali, klikom na ovu tipku je zalijepite
c. ”Manual Entry” – ručno unošenje adrese (što ne preporučujemo zbog pogrešaka u prepisivanju)

Nakon upisa adrese kliknite ”Send”