Exodus wallet

Exodus wallet

1. Preuzmite novčanik putem službene web-stranice www.exodus.io

2. Pokrenite preuzeti dokument kako biste instalirali Exodus. Nakon što je instalacija izvršena, pojavit će se pop-up kao potvrda te kliknite OK.

3. Pokrenite Exodus i vidjeti ćete da je prvi korak depozit neke od kriptovaluta koje novčanik podržava.

4. Kliknite na stavku „Wallet“ koja se nalazi na lijevoj margini aplikacije te odaberite coin koji želite pohraniti. Nakon toga imat ćete dvije opcije:
a) „send“ koja označava opciju za slanje kriptovaluta s Exodus novčanika
b) „receive“ koja predstavlja vašu adresu za depozit određene kriptovalute na Exodus.

Odaberite opciju „receive“ i kopirajte adresu novčanika.

5. Pri kupnji coina (primjerice ETH) putem naše FIMA Plus platforme, zalijepite prethodno kopiranu adresu novčanika kako biste pohranili kupljeni iznos coina u Exodus novčanik (preporučujemo kupnju manjeg iznosa kako biste testirali Exodus novčanik).

6. Nakon što ste pohranili prvu količinu coina u novčanik, pritisnite opciju „Backup“ koja se nalazi na lijevoj margini aplikacije. Unesite lozinku (što složeniju) koja će vam služiti prilikom svakog sljedećeg ulaska u Exodus novčanik.

7. Nakon što ste odredili lozinku, na 3. koraku, Exodus će automatski generirati 12 riječi koje će vam služiti za obnovu novčanika, u slučaju da se računalo na kojem se nalazi aplikacija novčanika pokvarilo te ga želite otvoriti na novom računalu. Tih 12 riječi isprintajte na više papira i spremite ih na različita mjesta radi bolje sigurnosti.

8. Na kraju ugasite aplikaciju Exodus novčanika, a zatim je ponovno pokrenite. Exodus će od vas tražiti lozinku koju ste prethodno odredili te ćete nakon unosa ući u početno sučelje na kojem ćete vidjeti stanje svojeg portfelja.

Napomena: FIMA Plus d.o.o. nije u suradnji s „X“ poduzećem te ne promoviramo njihove usluge, već koristimo njihov proizvod kao primjer. Exodus novčanik odabran je na temelju jednostavnosti i praktičnosti instalacije i same primjene za korisnike koji su početnici.