Coinomi wallet

1. Preuzmite Coinomi Wallet s Google Play Storea ili iOS Appstorea na svoj mobilni uređaj. Nakon što otvorite aplikaciju, ponudit će Vam se opcije da, ukoliko već imate otvoreni novčanik, kliknete ”Restore a Wallet” ili ako želite kreirati novi, kliknete na ”Create a New Wallet”.

2. Nakon toga, zapišite na sigurno mjesto ”Recovery phrase” kako biste se osigurali od gubitka sredstava i kliknite kvačicu na dnu. Zatim potvrdite ”Recovery phrase” ponovnim upisom svake riječi i upišite lozinku koja sadržava najmanje 10 znakova.

3. Odaberite kriptovalute koje želite pohraniti na novčanik te kliknite na jednu od njih, a zatim kliknite znak plus koji Vam se prikaže. Također možete kasnije dodati još kriptovaluta u novčanik.

4. U aplikaciji je zadano da se Vaš cjelokupan iznos kriptovaluta preračunava u GBP ako želite to promijeniti, kliknite u gornjem desnom kutu na 3 točkice, zatim u novom izborniku kliknite ”Settings” te ”Exchange rates” i izaberite valutu po Vašem izboru.

5. U našem primjeru transakcije ćemo koristiti bitcoin (BTC) kriptovalutu. Ukoliko želite primiti BTC, kliknite na BTC i zatim kliknite ”Receive”.

6. Kako biste primili BTC, kopirajte pošiljatelju svoju BTC adresu klikom na ikonu ili tako da pošiljatelj skenira Vaš QR kod.

7. Transakcije za svaku kriptovalutu možete pratiti pod ”balance”, kao što je vidljivo na slici za BTC. Za slanje BTC-a kliknite ”Send”.

8. U prvo polje upišite primateljevu adresu ili držite prst na polju dok se ne pojavi ”Paste” opcija da je zalijepite. Također možete i pritiskom na ikonicu desno od polja skenirati primateljev QR kod. U polje ”Amount” upišite iznos BTC-a koji želite poslati ili kliknite na ”USE ALL FUNDS” ako želite poslati cijeli iznos. Ako se odlučite za slanje cijelog iznosa, pojavit će Vam se obavijest ”Slightly less will be sent because of fees”, što znači da će se malo manji iznos poslati zbog troškova rudarenja. U sljedećem prozoru možete provjeriti podatke koje ste upisali i odrediti visinu naknade transakcije (rudarenja). Ukoliko povećate visinu naknade, transakcija će se proporcionalno brže izvršiti i suprotno. Upišite lozinku i kliknite ”Confirm” da pokrenete slanje kriptovaluta.

9. U početku će transakcija biti blijedo ispisana, tako dugo dok ju blockchain ne potvrdi, a nakon toga će se ispisati vrijeme kada je poslano i adresa na koju ste poslali BTC.