FIMA Pay – upute za korištenje

FIMA Pay – upute za korištenje

1. Otvorite stranicu na sljedećoj poveznici i kliknite u gornjem desnom kutu ”Otvorite račun”.

2. Ispunite registracijski formular s potrebnim podacima i kliknite ”Izradi račun”

3. Na Vašu e-mail adresu poslat ćemo e-mail za verifikaciju. Kliknite na link koji se nalazi u e-mailu kako biste potvrdili e-mail adresu. Ukoliko niste primili e-mail, kliknite ”Niste primili e-mail?” te zatražite novi.

4. Kada kliknete na link u e-mailu, dobit ćete obavijest da ste se uspješno registrirali i morat ćete podesiti ”Dvostruku provjeru autentičnosti (2FA)”.

5. Dvostruku provjeru autentičnosti možete obaviti putem aplikacije ili putem SMS-a. Odaberite opciju po Vašem izboru i pratite korake.

6. Nakon uspješnog postavljanja dvostruke provjere autentičnost kliknite ”Moj račun”. Status Vašeg računa je ”Neverificiran”. Kliknite na ”dodatne informacije” te ispunite formular kako bismo aktivirali Vaš račun trgovca. Kada izvršimo aktivaciju, obavijestit ćemo Vas e-mailom.

7. U ovom primjeru pokazat ćemo plaćanje putem web-aplikacije. Kliknite na ‘’Nova uplata’’ u kvadratu ‘’Web aplikacija’’

8. Upišite ‘’Iznos računa’’ u traženo polje i odaberite kriptovalutu kojom je klijent odlučio platiti te će Vam se automatski prikazati preračunati iznos u odabranoj kriptovalutu. Odaberite kvačicu na ‘’Prihvati nultu konfirmaciju’’ ukoliko se radi o transakciji s manjim iznosom. U sustavu je automatski namješteno da je polje ispunjeno ukoliko je transakcija niža od 350,00 HRK, no možete ukloniti kvačicu ako želite. U ovom primjeru ćemo koristiti plaćanje iznosa od 10,00 HRK u etheru (ETH).

9. Nakon što blockchain prepozna transakciju, ona će se provesti i potvrditi tijekom kratkog vremena. Također ćete moći isprintati potvrdu za transakciju, a ukoliko koristite POS terminal, slip potvrda će se automatski isprintati.

10. U izbornoj traci odaberite ‘’Transakcije’’ i tamo možete pratiti sve transakcije koje su potvrđene, poništene ili u tijeku.